Skip Navigation

Corona update 17 mei 2021

Dinsdag 17 mei jl. is besloten dat de aangekondigde verruiming vanaf 19 mei door kan gaan!

We zijn blij dat we weer wat meer mogen!

We vernemen graag z.s.m een bevestiging per mail verhuur@sportstichting.org  of men gebruik willen maken van de huidige reservering en accommodaties zoals deze bij ons bekend zijn.

Kort samengevat betekenen de versoepelingen:

Verruiming voor de sport

Per woensdag 19 mei gelden de volgende aanpassingen:

Binnensport

• Binnensportlocaties, zoals sportscholen en zwembaden, gaan weer open;
  • Kleedkamers en douches blijven gesloten;
  • Omkleden doet men thuis, in de gang of voor de ingang is dus niet toegestaan;
  • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar mogen trainen en onderlinge wedstrijdjes (van dezelfde club) spelen. 1,5 meter afstand houden is niet verplicht. Er geldt geen maximale groepsgrootte;
  • Vanaf 18 jaar geldt: sporten met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand. Maximaal 30 personen per ruimte (excl. personeel);
  • Groepslessen voor 18 jaar en ouder mogen niet. Een instructeur/trainer mag zich wel tussen de tweetallen bewegen en aanwijzingen geven per individu/tweetal;
  • Publiek is niet toegestaan;
  • Reserveren en een gezondheidscheck zijn verplicht;
  • Binnen moet iedereen vanaf 13 jaar een mondkapje dragen, maar deze mag af tijdens het sporten.

Buitensport

• Buiten sporten boven de 27 jaar in groepsverband kan weer (ook in de openbare ruimte), maar er zijn wel voorwaarden. Dit mag met maximaal 30 personen en iedereen houdt 1,5 meter afstand. Wedstrijden en publiek zijn niet toegestaan;
  • Kleedkamers en douches blijven dicht;
  • Omkleden doet men dus zoveel mogelijk thuis, in de gang of voor de ingang is dus niet toegestaan;
  • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar mochten al trainen en onderlinge wedstrijdjes (van dezelfde club) spelen. 1,5 afstand houden is niet verplicht;

Buitenterrassen sportlocaties

• Buitenterrassen mogen open voor de sporters. Hier gelden dezelfde regels als voor de gewone horecaterrassen (zie ook bijlage). Maximaal 50 personen, twee personen per tafel (exclusief kinderen t/m 12 jaar), 1,5 meter ruimte, vaste zitplaats verplicht en aanwezigheid registreren en openingstijden van 06.00 – 20.00 uur.

Zwembaden

Afhankelijk van de activiteit in het zwembad gelden de regels voor sportbeoefening (baantjes zwemmen) dan wel buitenrecreatie (vrij zwemuurtje) Bijgaand een overzicht van de verschillende regimes voor zwembaden:

1. Buitenzwembad voor sportbeoefening

• Indien er wordt gezwommen in het kader van sportbeoefening geldt een maximum van 30 personen per ruimte en iedereen houdt 1,5 meter afstand. Er wordt individueel of met maximaal 2 personen en een trainer op 1,5 meter afstand gesport. Grotere groepslessen zijn niet toegestaan, tenzij het gaat om bezoekers tot en met 26 jaar. Wedstrijden en publiek zijn ook niet toegestaan. Kleedkamers zijn open, maar douches zijn gesloten. Reserveren en een gezondheidscheck zijn verplicht. Binnen moet iemand een mondkapje dragen, maar deze mag af tijdens het sporten.
  • Er mag op het terrein voor de rest niet gerecreëerd worden. Dus het is niet toegestaan om op omliggend grasveld in de zon te gaan liggen.

2. Buitenzwembad voor recreatie

Indien er buiten recreatief wordt gezwommen geldt 1 persoon per 10 vierkante meter van de accommodatie en bezoekers houden 1,5 meter afstand. Reserveren en een

gezondheidscheck zijn verplicht. Een reservering is voor maximaal 2 personen, met

• uitzondering van kinderen en personen van eenzelfde huishouden. De binnenruimtes op deze terreinen blijven gesloten. Toiletten zijn wel open, net als looproutes door een binnenruimte, die nodig zijn om een deel van het buitenterrein te bereiken.
  • Dit betekent dat bezoekers wel in het omliggende terrein mogen recreëren.

3. Binnenzwembaden

• Binnenzwembaden zijn alleen geopend voor sportbeoefening en banenzwemmen. Er is een maximum van 30 personen per ruimte en iedereen houdt 1,5 meter afstand. Er wordt individueel of met maximaal 2 personen en een trainer op 1,5 meter afstand gesport. Grotere groepslessen zijn niet toegestaan doelgroepenactiviteiten zoals bijvoorbeeld aquajoggen voor ouderen en baby-/peuterzwemmen mogen niet. Groepslessen voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar mogen wel. Wedstrijden en publiek zijn ook niet toegestaan. Kleedkamers zijn open, maar de douches zijn gesloten. Het reserveren en een gezondheidscheck zijn verplicht. Binnen moet iedereen een mondkapje dragen vanaf 13 jaar, maar deze mag af tijdens het sporten.

Controleren op legionella

Voor de komende periode worden in de sportaccommodaties extra gecontrolereerd op legionella.

Informatie

Voor informatie over de maatregelen en specifieke protocollen en vragen en antwoorden, verwijzen we u naar de websites van onze partners met wie we uitvoerig dagelijks contact hebben.

•    Algemene informatie en vragen en antwoorden over sport en corona:

•    Sportspecifieke protocollen en vragen en antwoorden: