Skip Navigation
 

Wat doen wij

Accommodatiebeheer, onderhoud en verhuur

De Sportstichting beheert, onderhoudt en verhuurt binnensport - en buitensportaccommodaties in opdracht van de gemeente Sittard-Geleen. Hiermee faciliteren wij 175 sportverenigingen. Iedere dag doen we onze uiterste best om de accommodaties gebruiksklaar te maken en keurig te onderhouden. Afdeling verhuur zorgt er voor dat sportverenigingen, scholen en particulieren op de meest geschikte momenten sporten.

Binnensportaccommodaties

De Stadssporthal en de Kleesjhal in Sittard en de Sporthal Munstergeleen zijn bekend in de omgeving. Wij beheren daarnaast nog 20 gymzalen en 2 sportzalen met 23 medewerkers.

Buitensportaccommodaties

Buitensport is de afdeling van de Sportstichting die onderhoud en beheer verzorgt van alle buitensportaccommodaties. Ook dit voeren we uit in opdracht van de gemeente Sittard-Geleen. Bekijk "enkele kengetallen" voor een overzicht van onze accommodaties.

Verhuur

De afdeling Reserveringen verwerkt de reserveringen van alle sporthallen, sportzalen, gymzalen, sportvelden en het zwembad. We verhuren de accommodaties voor trainingen, sportevenementen en activiteiten. Wil je een accommodatie huren, stuur dan een mail naar onze afdeling Reserveringen via verhuur@sportstichting.org
of bel met 046 – 457 1103.

Zwembad De Nieuwe Hateboer

De Sportstichting Sittard-Geleen exploiteert in opdracht van de gemeente Zwembad De Nieuwe Hateboer. Een van de uitgangspunten van de gemeente Sittard-Geleen is dat iedereen in onze stad op zijn eigen niveau kan sporten, spelen of bewegen. De activiteiten in het zwembad dragen bij aan het realiseren van deze sportieve ambitie.

Sportief klimaat in de stad met SPRINT

SPRINT is het sportieve leerbedrijf van de Sportstichting Sittard-Geleen. Binnen dit leerbedrijf leren en werken studenten van diverse opleidingen. Samen met de professionals van SPRINT en Ecsplore voeren zij sport- en beweegprogramma's uit in de sociaal-maatschappelijke sector. Het grootste deel van de werkzaamheden wordt gevormd door "In Actie". Binnen dit project wordt gewerkt aan de kracht van sport, spel en beweging in het primair onderwijs. Middels een methodische, overdraagbare aanpak wordt toegewerkt naar een hoger niveau van bewegingsonderwijs en een brede, speelse sportoriëntatie van kinderen. Na een naschools traject hebben kids de mogelijkheid om kennis te maken met het sporten binnen onze verenigingen.